Питання: |
Як правильно вибирати кулер? Якими вони бувають? |
Відповідь: |
Кулери бувають підлогові и настільні. Принципових технічних відмінностей між ними немає. Фактично вони відрізняються один від одного тільки видом корпусу і ціною. Дешевше – настільні прилади, але їх не поставиш в будь-якому місці, як підлогові моделі. Вибираючи для себе кулер, обов'язково звертайте увагу на вид охолодження, який в ньому встановлений. Їх два: електронний і компресорний. В електронному кулері охолодження відбувається за допомогою електронного модуля (елемент Пельтьє), що дозволяє охолоджувати воду до 10-15°С. Такий прилад прекрасно підійде для використання в домашніх умовах або в невеликих офісах, де кількість користувачів не буде перевищувати 5-7 чоловік. Кулер з електронним охолодженням не любить погано провітрюваних приміщень, оскільки в ньому є вентилятор, який від пилу засмічується і перестає працювати. Кулери з компресором влаштовані за принципом холодильника і мають масу переваг: в них можна регулювати температуру води; охолодження відбувається швидше; ці прилади абсолютно незалежні від температури навколишнього середовища і дуже надійні. |
Питання: |
Які правила транспортування кольорів? |
Відповідь: |
Кулери з електронним охолодженням можна перевозити в горизонтальному положенні. Компресорні моделі рекомендується транспортувати вертикально. Якщо все ж довелося перевезти компресорний кулер горизонтально, тоді обов'язково (!) Дайте йому відстоятися в вертикальному положенні не менше доби! |
Питання: |
Чи є у кулера переваги перед чайником? |
Відповідь: |
На відміну від чайника кулер воду не кип'ятить, а тільки підігріває до температури 92-95°С. Завдяки цьому вода в ньому залишається «живою»: всі її корисні мікроелементи залишаються, а не випаровуються разом з парою. Разом з тим, 92-95°С - цілком достатньо, щоб заварити ароматний чай або каву. Кулер також зручніше чайника. Він істотно заощаджує час користувачів завдяки тому, що температура води в ньому підтримується постійно. Крім того, кулер дуже економний. Він працює в режимі «нагрів-відключився». Споживання електроенергії у добу 0,5-1 кВт в залежності від моделі. Для порівняння: звичайний електричний чайник на 1,5 л споживає в добу мінімум 1 кВт. |
Питання: |
Який термін гарантійного обслуговування кулерів для води? |
Відповідь: |
На всі моделі кулерів надається гарантія 24 місяці з моменту придбання апарату, а також післягарантійне сервісне обслуговування та ремонт, у разі виходу з ладу. |
Питання: |
Яку питну воду можна використовувати в кулері? |
Відповідь: |
Для кулера використовується вода, що поставляється в полікарбонатних бутлях. Вони бувають різної ємності: 12 і 19 літрів. Мінералізація води повинна бути не більше 300 мг / екв. літр, без видимої накипу та осаду при кип'ятінні. В іншому випадку кулер почне погано працювати і може навіть вийти з ладу. |
Питання: |
Як часто потрібно кулеру робити профілактику? Чи можна її не робити взагалі? |
Відповідь: |
Профілактику кулеру рекомендується проводити раз на півроку. Прилад потрібно очистити від мінеральних відкладень і провести дезінфекцію його ємностей. Якщо цього не робити, вода в приладі може «зацвісти» і стати несмачною. Видаляють мінеральні відкладення за допомогою спеціальних засобів. Це збільшує термін експлуатації кулера більш ніж на 5-7 років. |
Питання: |
Чи потрібно вимикати кулер на ніч? |
Відповідь: |
Так, потрібно, і не тільки на ніч. Не залишайте кулер увімкненим в розетку, коли йдете з дому чи офісу. Він такий же електроприлад, як і магнітофон, праска, пральна машина або обігрівач. Залишений без нагляду кулер може стати причиною пожежі. Крім того, йому шкідливі різкі перепади напруги в мережі, які найчастіше трапляються вночі - від них він може перегоріти. Так що, якщо хочете істотно збільшити термін служби свого кулера – вимикайте його з розетки, коли їм не користуєтеся. |
Питання: |
Існують кулери з системою озонування – яка в них перевага? |
Відповідь: |
З гігієнічної точки зору озонування - це один з найефективніших і екологічно чистих способів знезараження води. Завдяки своєму високому окислювальному потенціалу озон енергійно вступає у взаємодію з багатьма мінеральними і органічними речовинами. Знезаражуюча дія озону на патогенну (хвороботворну) мікрофлору в 15-20 разів сильніше за хлор, а на спорові форми бактерій - в 300-600 разів. Таким чином, кулер з камерою озонування забезпечує підвищений рівень гігієни шафки (запобігає появі неприємних запахів, розвитку патогенної флори і цвілі). |